כשהבית פתוח, הלב פתוח

תאריך: 23/11/2017

"כאשר הגעתי לראשונה אל הבית, המאכלס משפחה הכוללת הורים, בן מתבגר + כלבה וחתול, נגלה לעיני פוטנציאל רב שרק ממתין לניצול."
אומרת אינה אמיר, אדריכלית ומעצבת פנים לאחר מהפך שביצעה לדירת גן בת שתי קומות.

הבית- דירת גן צמודת קרקע בת שתי קומות שלא עברה חידוש מעולם, היה מנותק לחלוטין מהנכס העיקרי שלו- החצר, שלא היתה מורגשת כלל בתוך הבית.

לכל אחד מדיירי הבית היו חלומות משלו:

בעלת הבית חלמה על מטבח כפרי רחב ידיים, מזמין ונוח. הבעל רצה אזור אירוח מרשים אך לא מנקר עיניים, והבן התעקש על פרקט וטלויזיה בחדר. לי היה חשוב בעיקר להכניס את החוץ פנימה ולחבר בין פנים הבית לחצר, כדי להעניק לו תחושה של מרחב, פתיחות ואווריריות.

כדי להגשים את החזון שלי לצד הדרישות והצרכים של כל דיירי הבית, היה צורך בשיפוץ מקיף מהיסוד למבנה כולו. השיפוץ כלל בתוכו שינויים בחלוקה הפנימית, תכנון מחודש לחלל הציבורי, תכנון ועיצוב המטבח, חדרי הרחצה וחדרי המגורים, חיבור מחודש בין חללי הפנים והחוץ, תכנון תאורה ועבודות נגרות מותאמות אישית.  

 

 

כדי להעניק לבית את תחושה פתוחה ואוורירית נעשה שימוש בחומרים קלים, בצבעים בהירים, ובחומרים בעלי גוון טבעי ליצירת חלל פתוח, רחב ונעים.

התוצאה- בית מודרני, מרווח, חם ומזמין, בעל ניחוח כפרי אך עדכני, המהווה סביבה חמה ועוטפת לכל דייריו, ההולכים על שתיים לצד ההולכים על ארבע. 

כל מוצרי הגמר בפרויקט זה נרכשו באלוני
עיצוב ותכנון : אינה אמיר
צילום: אולגה סולן