כשהעיצוב מתכוונן "פנימה"

תאריך: 26/12/2017

מרכז "פנימה", בית לרפואה סינית משולבת במרכז מסחרי בחיפה, הוא קליניקה ייחודית המשלבת בין הגישה המסורתית למודרנית.

כבר בפגישה הראשונה שלי עם הלקוחות, המיוחדים לא פחות מהמרכז עצמו, היה ברור לנו שזו לא תהיה עוד קליניקה סטנדרטית. מילת המפתח בתכנון המרכז, המשלב בין מזרח למערב, היתה -  "בית".

הלקוחות ביקשו להישאר נאמנים למהות הסינית מצד אחד, ולשדר קידמה וחדשנות מצד שני. שאיפתם העיקרית היתה ליצור מקום מרשים – ויחד עם זאת צנוע, מוקפד ושליו, שיעביר באופן מדוייק את המסר והחוויה שהם מבקשים להעניק לשוהים במקום.

נשמע פשוט? כלל לא. כמעצבת הפרויקט, היה עליי להבין ולחוש במדוייק את המסר והחוויה שהלקוחות רוצים להעביר, ולדאוג לכך שהוא יעבור באופן לא פחות מדוייק גם הלאה, לשוהים בו. 

אז איך מצליחים ליצור מקום המעביר את המהות, את ה"אני מאמין" של המרכז? זה היה האתגר העיקרי שלי בפרויקט, ואתגרים חדשים אני אוהבת תמיד.

הפתרון היצירתי היה תכנון ועיצוב חלל נקי, מוקפד, מינימליסטי ועם שימוש בחומרים טבעיים – אבל כאלו שיש להם נוכחות רבה: פרקט עץ דומיננטי ונגרות מעץ טבעי. באולמות הגדולים הותקנה תקרה אקוסטית המורכבת מאריחים דמויי קש דחוס, על מנת לתת למטופלים אווירה של חום, בית וקרבה לטבע.

טקס התה (ובמקרה שלנו גם הקפה) הסיני המסורתי, קיבל ביטוי בספריה ובה פינת תה וקפה באזור הכניסה וההמתנה. הפינה, אשר עוצבה בהתאמה אישית מחומרים טבעיים, משרתת את המטופלים והמטפלים ומייצרת מפגשים בלתי פורמליים.

התוצאה- חלל המשלב בין קליניקה לבית, בין מזרח למערב, בין עיצוב חיצוני לחוויה פנימית. 

כל מוצרי הגמר בפרויקט זה הינם מבית אלוני

עיצוב: אינה אמיר
צילום: אולגה סולן

 

מרכז "פנימה"מרכז "פנימה"מרכז "פנימה"