שיפוץ טרנס אטלנטי

תאריך: 19/07/2018

קרדיט צילום: חן ברקוביץ

תעודת זהות:

הדיירים: זוג + 3
המיקום הגיאגרפי: בית באזור השרון
השטח:כ- 200 מ"ר

ניהול פרויקט בשלט רחוק:

זוג שהעתיק מקומו לארה"ב כחלק ממהלך רילוקיישן מטעם העבודה, החליט שזה הזמן המתאים לערוך שיפוץ בבית. בעידן בו הטכנולוגיה מאפשרת לנו לשמור על הקשר גם במרחק טרנס אטלנטי, ההחלטה של הזוג ניתנה ליישום. המעצבת ומנהלת הפרויקטים, קרן לסר, הייתה מי שסייעה למהלך לקרום עור וגידים. עוד בטרם המעבר, נסגרו פרטי התכנון ונרכשו מראש כל החומרים והמוצרים שהיו נחוצים לשיפוץ, ביניהם: אריחי הקרמיקה, הכילים הסניטריים, גופי התאורה, המטבח ויתר פרטי הנגרות תוכננו ותומחרו. הכל היה מוכן לקראת הפרויקט. עם עזיבתם את הארץ, החלה לסר בתהליך העיצוב והשיפוץ. תהליך השיפוץ 'בשלט רחוק' היה המאתגר בעיניה של לסר, שמצאה דרכים להנגיש את התהליך על אף המרחק הגיאוגרפי והפרשי השעות. "זה היה אחד מהאתגרים המרכזיים בפרויקט, לשפץ בשלט רחוק תוך התכתבויות ותמונות בוואטסאפ, גישור על פערי השעות וביצוע השינויים הנדרשים בהתאמה לחלל הנתון. גילינו גמישות ויצירתיות והצלחנו ליצור בית נעים, חמים ומשפחתי, שמותאם בדיוק לאורח חייהם, בניחוח כפרי לייט".

קרדיט צילום: חן ברקוביץ

 

המעבר המסורבל הפך לטריבונות דקורטיביות ופונקציונאליות:

מבנה קומת הכניסה שכלל גרם מדרגות מאסיבי ומסורבל במרכז החלל היווה סוג של אתגר שלסר הצליחה למצוא לו פתרון כבר בפגישה הראשונה. הבית הוא בית דו מפלסי וההבדל בין שני המפלסים מחייב מעקה בטיחות. בפועל, מי שיושב בפינת האוכל חייב להקיף את הקומה כולה כדי להגיע לסלון. לסר הרגישה שהסירבול הזה אינו במקום: "מדובר מבחינתי במכשול רציני, במיוחד עבור משפחה עם ילדים קטנים. כשאני מתכננת עבור משפחות צעירות אני משתדלת להקפיד על חלל פתוח וזורם, עם הרבה פונקציות, ניידות קלה וקשר עין בין כולן. הדבר הראשון שאמרתי כשנכנסתי לבית היה "בואו נפרק את המעקה בין המפלסים, ובמקומו נבנה מדרגות רחבות שיאפשרו מעבר בין פינת האוכל לסלון, ויהוו מעין "טריבונות" לילדים עליהן הם יכולים לשחק". כדי לייצר התאמה ויזואלית לאופיו של הבית חופו המדרגות החדשות באותו העץ בו השתמשנו לחיפוי גרם המדרגות המרכזי. באופן הזה הפכו הפרשי הגבהים שהיוו מכשול, לאלמנט עיצובי ופונקציונאלי.

קרדיט צילום: חן ברקוביץ

 

פינת המשחקים:

ההבנה כי ילדים אוהבים להיות קרובים להוריהים הובילה את לסר למקם את פינת המשחקים באזור המגורים. "יצרנו מגירות עמוקות לדחוס צעצועים מתחת לחלון, שמהוות גם ספסל ישיבה. המטרה היא, כאמור, שהילדים ישהו באותו חלל עם ההורים ולא יצטרכו לעלות למעלה כדי לשחק".

קרדיט צילום: חן ברקוביץ

 

המטבח ופינת האוכל:

המטבח, בעל מערכת כיורים כפולה, עוצב בקווים ישרים בנימה כפרית מעודנת. מבחינה צבעונית אזור הבישול אופיין בגוון בהיר והאי, שמשמש לאחסון ולאכילת ארוחות יומיומיות, בגוון ירקרק מעושן בעל מכנה משותף צבעוני עם פרטי ריהוט נוספים באותה הקומה. הארגון והסדר נשמרים במטבח אודות ליצירת מגוון פתרונות אחסון. חלון גדול הממוקם לאורכו של המטבח מייצר קשר בין החוץ לפנים. פינת אוכל רחבת ידיים ממוקמת בקרבת המטבח. הפינה עוצבה במראה קליל ונקי ומציעה ספסל ארוך בצידה האחד וכסאות בצד השני.  

צבע וחומריות:

עיצוב הבית אופיין בשימוש בחומרים טבעיים ובפלטת צבעים מעודנת שכללה גווני אפרפר, חום בהיר, תכלכל ופסטלים מעושנים. הצבעוניות באה לידי ביטוי ככתמי צבע במקומות שונים בבית, תוך שירה על איזון ודיוק ועל מראה על-זמני שאינו צמוד לטרנדים אופנתיים.

קרדיט צילום: חן ברקוביץ

 

התאמה לצרכי המשפחה:

בתכנון כולו ניכר היחס שהעניקה לסר לצרכי המשפחה. מדובר במשפחה אוהבת ספר. כמות הספרים הרבה הובילה את המעצבת לתכן מספר ספריות בתכנון שמקסם את השטח והעניק מקום לספרים כולם. לסר מספרת - "זו משפחה של אנשי אקדמיה עם מגוון מסחרר של ספרים בנושאים שונים. החל מספרי עיון ומחקר אקדמיים, דרך סיפורת וארון הספרים היהודי, ועד ספרי ילדים מגוונים בעברית ובאנגלית. הבקשה ליצירת פתרונות אחסון לכל אלה עלתה כבר בהתחלה, על כן הספריות הן אלמנט מרכזי בחלל ואחד הצירים סביבם נסב העיצוב כולו", מסבירה לסר ומוסיפה- "עיצבתי עבורם ספרייה עצומה, מרצפה עד תקרה, שמתפרשת על פני שני קירות גדולים עם זווית אלכסונית ביניהם. על מנת ליצור עניין ולמקסם את תכולת האחסון תוכננו מדפים בגבהים שונים, עם "חוצצים" מאונכים שיצרו הפרדה וגם הוסיפו  למראה העיצובי. כ"מענה" לספריה הגדולה תכננתי בכניסה לבית ספריה קטנה נוספת בתוך גומחה באותם הגוונים והקונספט. הספרייה הקטנה משמשת  גם לאחסון פריטים קטנים שמאפיינים את אזור הכניסה לבית, ומעליה שולבו תאורה ומראה גדולה שמעניקות לחלל תחושה של גודל". בנוסף, תכננה המעצבת את המדרגות כך שתתאפשר ישיבה עליהן תוך שהיא מקפידה על מעבר נוח בין המפלסים.

קרדיט צילום: חן ברקוביץ

 

הבית שעיצבה לסר הוא מסוג הבתים שכל אחד היה שמח לחזור אליהם אחרי שנה מעבר לים, וליהנות מהחלל המשפחתי לתקופת זמן ארוכה