פרוייקטיםפרוייקטים

חדר האוכל במשרדי קבוצת קאופמן

כשחדר אוכל סטנדרטי זוכה לטאץ' בלתי סטנדרטי. מעצבת הפנים לינור גבעולי מעניקה טוויסט נועז, יוקרתי ומתוחכם לחדר אוכל, והופכת אותו למסעדת יוקרה טרנדית בסגנון ארטדקו.

לינור גבעולי

כאשר התבקשה מעצבת הפנים לינור גבעולי לעצב את חדר האוכל במשרדי קבוצת קאופמן, העוסקת ביבוא מותגי עיצוב וריהוט וממוקמת בראש העין, היה לה ברור שזה לא עומד להיות עוד חדר אוכל. החזון של גבעולי היה ליצור מקום שמעניק לעובדים שעה של אסקפיזם טהור, ו"שואב" אותם ממקום העבודה לעולם אחר לגמרי, מנותק משגרת היומיום שלהם ככל האפשר.

ההשראה הגיעה בין היתר מביקוריה בארמונות ורסאי: תקרה מזהב וחלל עמוס בטקסטורות המשדר יוקרה בנוסח הארטדקו, סגנון עיצובי שבלט בשנות ה- 20 של המאה הקודמת. כדי לאזן את הגודש העיצובי, הקפידה גבעולי על פאלטת צבעים מינימליסטית אך טרנדית, שהורכבה משחור, אפור, ורוד וזהב.

החלל מתפרש על שטח של כ-50 מ"ר ונועד לשמש עבור מספר לא מועט של אנשים בו זמנית, בשלבים השונים של ההכנה והאכילה. לצד משטחי עבודה רבים המשמשים את העובדים להכנת האוכל, תוכננו בו 26 מקומות ישיבה. אלו מתחלקים לשולחנות אוכל קלאסיים לצד מקומות ישיבה בגובה בר בסמוך לשטחי העבודה, על מנת לייצר דינמיקה חברתית זורמת בזמן ההכנה והאכילה. 

חיפוי הקיר יושם באופן שידגיש את הדינמיקה והתנועה בחלל, והוא משלב טאפטים, פסי זהב, רובה ורודה, פרופילים דקורטיביים ואלמנטים יחודיים נוספים. בשירותים נצבעו הקירות בורוד, וחופו באריחים בגוונים משלימים. באזור נטילת הידיים, מראה מכסה את הקיר שמעל לכיור לכל גובהו.

נעשה שימוש אך ורק ברהיטים ניידים, כדי לאפשר ארגון וסידור של החלל בהתאם לצרכים שונים כגון הרצאות, ערבי נושא וכד'. 

כל מוצרי הגמר בפרויקט זה נרכשו באלוני
עיצוב: לינור גבעולי מסטודיו אפקטה
צילום: ליאור טייטלר

לינור
לינור
לינור
לינור
לינור