פרוייקטיםפרוייקטים

הפרוייקטים שלנו

תחושה אינטימית ב-500 מ"ר

תאריך: 18/06/2017

האריחים הנכונים, יחד עם עיצוב מוקפד, יכולים להפוך שטח עצום לחמים וביתי. האדריכל ומעצב הפנים ששיפץ את משרדי קבוצת גבאי בבניין טויוטה בתל אביב מסביר כיצד עשה זאת. 

משרדי קבוצת גבאי, המתמחה ביזמות, בפיתוח, בבנייה ובשיווק של פרויקטים בתחום הנדל"ן, ממוקמים בקומה ה-15 של בניין טויוטה בתל אביב, המתנשא לגובה 94 מטרים. המגדל הוא היחידי בסביבתו הקרובה, ועל כן הנוף העירוני הנשקף ממנו עוצר נשימה. אין זה פלא, אם כך, שבבואו לעצב את משרדי החברה, דמיין האדריכל ומעצב הפנים, אלי הכהן, לא רק סביבת עבודה פרקטית ונוחה, כי אם גם את שילובה המיטבי עם תחושה של פתיחות ושקיפות, כמתבקש ממיקום המשרדים.

"המטרה הייתה לייצר תחושה של פתיחות מלאה, תוך שמירה על חמימות ותחושה משפחתית נעימה", מסביר הכהן מה הניע אותו בעבודתו על הפרויקט. כאשר מדובר במשרדים המתפרשים על שטח של כ-500 מ"ר, אין ספק שלהבטיח תחושה חמימה ומשפחתית היא משימה מאתגרת. אך האדריכל הצליח לעשות זאת, ואף הוסיף למשוואה גם אווירה יוקרתית ומהודרת.

את מטרתו השיג האדריכל באמצעות שילוב מושכל של זכוכית, תאורה מתאימה ומשטחי פרקט ואבן טבעית של חברת אלוני. "מחיצות הזכוכית, בשילוב עבודת נגרות ושימוש בחומרים המשרים אווירה חמה כמו פרקט ואבן שיש בגווני קרם וקאמל, אפשרו לתת הן תחושה צלולה והן חמימה ביחד", מספר הכהן, שחשב על כל פרט על מנת להגשים את הפנטזיה העיצובית שרצה ליישם הלכה למעשה.

"הבחירה בעץ אגוז נעשתה מתוך רצון לעבוד עם עץ, שהוא מיוחד במרקם וב'ציור' שלו, תוך ניצול הגוון הטבעי של העץ כגוון חם, לעומת צבעים כמו אדום, כתום או צהוב שיכולים להתקבל בשימוש בעצים אחרים", אומר הכהן. 

"הריצוף בכל החדרים הוא ריצוף פרקט תלת שכבתי שעשוי מקורות של לוחות עץ אגוז עם פאזה ולקה של חברת אלוני. הבחירה בפאזה, לעומת משטח פרקט אחיד, נותנת תחושה יוקרתית ועם זאת חמה. מתוך שאיפה ליצור תחושה משפחתית ונעימה, נבחרו בקפידה למסדרונות המשרדים לוחות אבן, ונעשה שימוש באבן טבעית בגוון קרם חם של חברת אלוני תוך שימוש באריחים גדולים, בגודל 90X90, המדגישים שוב את יוקרתיות המשרד", הוא אומר.

אך לא רק האסתטיקה משחקת תפקיד כאשר מדובר במשרדים הומי אדם של חברה גדולה - גם לפרקטיקה ניתן שיקול מרכזי בתכנון ובהוצאה לפועל של העיצוב. "המחיצות עוצבו במיוחד לחברת גבאי ובוצעו על ידי נגר אומן", הוא אומר. "השימוש בפרקט אגוז של חברת אלוני התחבר לשימוש הכללי בחומרי העץ השונים בנגרות, בפרטי המחיצות ובחיפויי הקיר שבוצעו בעץ אגוז טבעי. כאשר החלקים השונים מתחברים כך, הזרימה של החלל נשמרת למרות ריבוי החדרים, ולמעשה, העיצוב עצמו משרת גם פונקציה של ניצול מקסימלי של יכולות השטח".

אחרי שהחליט לשלב זכוכית, אבן ופרקט על מנת ליצור תחושה פתוחה וחמה בו זמנית, את משימתו השלים האדריכל באמצעות תכנון מדוקדק של התאורה במקום, שתסייע לאופי הזרימה הטבעית שנוצר בחלל.

"השימוש בתאורה בפרויקט זה נבחר בקפידה רבה תוך שימת דגש על תאורה מקצועית וטובה לחללי העבודה ותאורה מיוחדת באזור הכניסה עם שימוש בתאורת בריסול נסתרת", מפרט הכהן. "מיקום ובחירת התאורה וגופי התאורה, כך שיאירו את המקום באופן מקסימלי ועדיין להיות חלק מהעיצוב הכללי, משלימים את המראה של משרד חם לצד תחושת השקיפות והפתיחות של החלל".

אם יש מסקנה אחת ברורה מהעיצוב המרשים של משרדי קבוצת גבאי, הרי הוא שחזון קונספטואלי יכול להפוך לעיצוב אופטימלי, גם כשמדובר במשימה מאתגרת כמו הענקת אופי פתוח לקומת משרדים רחבת ידיים. אם רק נשתמש בחומרים הנכונים ונשלבם בצורה נכונה, השמיים הם הגבול, גם בקומה ה-15.

תחושה אינטימית ב-500 מ"רתחושה אינטימית ב-500 מ"רתחושה אינטימית ב-500 מ"ר