מתארחים

תאריך: 07/10/2018

הרשתות החברתיות הפכו הכל נגיש יותר, לא רק במובן החומרי אלא גם במובן הפסיכולוגי. אנחנו רואים או חווים משהו ודי בקלות מצליחים לעשות לו אדפטציה למרחב הפרטי שלנו. אנחנו רואים באינסטגרם חלל מעוצב למשעי ומחר בבוקר יכולים לעצב כך את קירות הבית שלנו. אופן החשיבה השתנה ומושפע מאוד מתרבות האינסטנט. הלקוח שהתארח בבית המלון הבין עם הזמן כי את מה שהוא חווה בבית המלון הוא יוכל לקבל גם במרחב המגורים הפרטי. מה ההבדל בין מלון מעוצב שמתארחים בו לבין חדר השינה הפרטי? מדוע בבית המלון קיימת חוויית אירוח מוקפדת בעוד את החלל הפרטי תופסים פעמים רבות כפונקציונאלי בלבד? יותר ויותר לקוחות שאלו את עצמם בדיוק את השאלות האלו והתשובה שהם סיפקו לעצמם הייתה הבסיס להתפתחות מגמת האירוח. חוויית האירוח קסמה להם והם ביקשו להמשיך אותה גם במרחב הפרטי.  

מדובר בתובנה המסייעת לצרכן המודרני להשתמש במרחב הביתי הפרטי שלו כמטען אנרגיה, מעצם היותו סוג של מקום המארח את דייריו בסטנדרט התואם מלונות בוטיק. ככל שהבית יתפקד ככזה, כך ההטענה תהיה אפקטיבית יותר.

השימוש בטקסטיל ובאריחי שיש, למשל, קיבל תשומת לב ניכרת, בהשראת מלונות, הידועים בשימוש שהם עושים בטקסטיל כמו וילונות בעלי נוכחות, כריות, שטיחים, כיסויי מיטה ושמיכות, ובחיפוי חללי הרחצה בלוחות שיש איטלקי, המשווים מראה יוקרתי במיוחד. ציפוי חללי הרחצה, מקובל מאוד בבתי מלון והפך להיות בשנתיים האחרונות חלק ממגמה מתחזקת המבקשת לדמות את הבית הפרטי למרחב אירוח מלונאי. יותר ויותר דירות יוקרה חושפות חללי רחצה מצופים שיש ואבן ובעיקרן אבני השיש המזוהות אולי יותר מכל עם חללים מלונאיים.

ההתייחסות האדריכלית ניכרת אף היא ומחזקת את המגמה עוד. אדריכלים רבים נדרשים כיום לתכנן ולעצב באופן הדומה למלונות וריזורטים נחשקים ברחבי הגלובוס. חדר השינה הפך לסוויטה, המטבח קיבל תארים כגון מתחם הכנה ואירוח, הסלון הפך לחלל מגורים ופינות ההסבה ושירותי האורחים הפכו לסוג של היהלום שבכתר בבית הפרטי.

לאורח החיים המודרני השפעה על התעצמות מגמת האירוח. הקצב שבו קורים הדברים היום בזכות הקדמה, מהיר ודורש מאיתנו לעמוד בו. המירוץ הופך מהיר יותר, והוא מרוקן לנו את המצברים במהירות, לכן אנחנו מתעייפים יותר בקלות. כל אלו גם הם מחדדים את הרצון להתארח בבית הפרטי שלנו כאילו היה מלון בוטיק עוטף. אנחנו מבקשים להכנס בסוף כל יום לחלל השינה שלנו ולהרגיש שהוא מותאם לצרכים ולטעמים שלנו, באופן המעניק לנו חיבוק אוהב ומנחם.

מערכות הישיבה יהיו רחבות ידיים, לצד אלמנטים נוספים בחלל שיהיו גם הם בעלי ממדים רחבים, כמו למשל אריחים גדולים במיוחד שיסייעו בהעצמת תחושת הגודל והמרחב.

נדמה שמי שמבקש לעצמו חלל ביתי תואם מגמה, יוכל לייצר לעצמו סביבה שכזאת, בה השמים הם הגבול.

 

*הפרוייקט הינו דירה בנתניה, עוצבה ע"י סנדרה חליווה. קרדיט צילום: עומרי אמסלם, ליאור טייטלר.

/>
/>
/>
/>
/>