פרוייקטיםפרוייקטים

המרכז לצעירים ויזמות - קיבוץ שובל

ממבנה סוכנות ישן למרכז צעירים צבעוני ודינמי בנגב

/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>

היה היה פעם, בבית ספר אזורי בקיבוץ שובל שבצפון הנגב, מבנה סוכנות דו-קומתי ישן ומעט מתקלף. יום אחד, הגיעה אליו מעצבת מיוחדת מאוד, פיזרה קצת צבע, אמנות והשראה והופ! הפכה אותו למרכז צעירים ויזמות חדשני ותוסס.

על הקסם הזה אחראית המעצבת ענבל שגיא גרנסיה, על החיפויים והריצופים – אנחנו :)

המרכז משמש מקום לקידום העסקים הקטנים והיזמויות במועצה האזורית בני שמעון וכן מכיל את פעילות הדור הצעיר במועצה.

הסגנון העיצובי של המרכז, המשתרע על פני 400 מ"ר, מושפע מכמה סגנונות עיצוב, שיחד יוצרים שפה ייחודית ומעניינת – רטרו, פופ ארט, ארט-דקו ואפילו רמז להשפעת סגנון הציור של הצייר מונדריאן.

בקומה הראשונה נמצא חלל מרכזי שמשמש כחלל עבודה משותף. יש בו ווייב צעיר צבעוני ודינמי וכאן הכל מתחיל. לפה מגיעים היזמים והצעירים של המועצה, לעבוד וללמוד.

בקומה הראשונה יש גם חדר ישיבות המעוצב ברוח המקום ואולם הרצאות המשמש לקיום סדנאות, קורסים, מפגשי נטוורקינג של קהילת העסקים וישיבות רבות משתתפים.

הקומה השנייה מיועדת בעיקר למשרדים המשמשים את הנהלת המרכז.

"בפרוייקטים שלי אני שואפת ליצור אלמנטים בהתאמה אישית, ייחודיים במינם, לפי קונספט עיצובי מדוייק, כאלה שלא רואים בכל מקום" מסבירה ענבל שגיא גרנסיה.

"בפרויקט הזה זכיתי לשתף פעולה עם אנשי מקצוע מעולים ומיוחדים מאזור הדרום, מכאן, מהבית. אחרי הכל, זו מהות המרכז המיוחד הזה – לעודד ולתת רוח גבית לכלכלה מקומית מקיימת."

במרכז נוצרו אלמנטים רבים בהתאמה אישית:

הטפט הגדול, מדבקות הקיר במשרדים, פריטי העיצוב שעל הקירות, השטיחים ואפילו מדבקות הבטיחות על הוויטרינות...הכל בהתאמה אישית ובאותה שפה עיצובית, בכל פעם בטוויסט מעט שונה.

הקו והשפה הגרפית הייחודיים למקום נוצרו יחד עם המעצבת הגרפית המוכשרת אנבלה מסטודיו בלושקה.

התקרה האקוסטית עוצבה בגדלים שונים בכדי ליצור משחק ועניין גם עבור אלה המביטים מעלה. בין אריחי התקרה מוטמעים פסי לד במיקומים שונים שתפקידם לשטוף באור את החלל וגם לשמש אלמנט עיצובי. הפרופיל השחור מבליט את החלוקה וממשיך את קווי הטפט.

קירות הבטון הוחלפו בויטרינות בכדי להכניס אור טבעי ואת הנוף הירוק.

פרטי הנגרות תוכננו בהתאם לקו העיצובי והריהוט שנבחר משלים את ההופעה כמו תכשיט ומאפשר סוגי ישיבה ועבודה שונים.

צילום: Karin Ravenna Photography

מוצרי אלוני בפרויקט:
ריצוף חדר שירותים: FUN 20X20
חיפוי חדר שירותים: AROMA WHITE 10X30
חיפוי מטבח: 4D 40X80
ריצוף מסדרונות: EVEREST GREY 100x100