פרוייקטיםפרוייקטים

חדר האוכל בקיבוץ קלי"ה

חדר האוכל בקיבוץ קלי"ה // Make it simple

/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>

לפני הכל, ספרו איפה אנחנו

בחדר האוכל של קיבוץ קלי"ה הסמוך לים המלח. ענף האירוח והתיירות בקיבוץ ממשיך להתפתח וכך התקבלה ההחלטה להסב את חדר האוכל הותיק למסעדה שתמשיך גם לשרת את חברי הקיבוץ. 

מה היה החזון העיצובי בפרויקט?

לשמור על רוח מדברית עם עיצוב שתואם לסביבת ים המלח ועם זאת לייצר משהו חדש ועדכני. מצד אחד, רצינו לעצב מסעדה שמשדרת יוקרה נעימה ולא מתיימרת ומצד שני לשמור על אותו חדר אוכל עם אווירה מוכרת לחברי הקיבוץ שרגילים לאכול שם עשרות שנים.

נתקלתן במורכבויות או אתגרים מיוחדים במהלך הפרויקט? 

בהחלט. היה צריך לבחור חומרים ולהכין תכניות מראש כדי להבטיח שזמן הביצוע יהיה קצר וכדי לא לשבש את שגרת החיים הקיבוצית ולא לפגוע בעבודה השוטפת של בית ההארחה. 

איזה רגע מרגש או ראוי לציון במיוחד זכור לכן מהפרויקט? 

כשהגענו לקו הסיום של הפרויקט וראינו את המהפך הגדול שעבר חדר האוכל, מחלל שהוקם בתחילת שנות ה-70 לחלל המתאים לרוח התקופה העיצובית העכשווית. 

ממה מורכבת פלטת החומרים והגוונים שבה בחרתן להשתמש כאן? 

היה לנו חשוב  לשמור על חומרים וצבעים הקרובים ביותר לנוף המדברי והטבע שמסביב. השתמשנו בפלטת צבעי אדמה, ירוק, שחור ולבן. עשינו שימוש רב בעץ אלון בגוון טבעי כדי לתת תחושת רוגע וחיבור לטבע ולאדמה. 

ספרו קצת עליכן ועל המשרד

אנחנו קרן זולטק וטל הנדלר צור. קרן אדריכלית וטל מעצבת פנים. נפגשנו לפני עשור במשרד אדריכלים בו עבדנו שתינו והחיבור היה מיידי. כשהמשרד נסגר זה היה רק טבעי שנמשיך יחד לפרק חדש בחיים. פתחנו את המשרד עם אמונה שיש צורך לפשט את תהליך העבודה עבור לקוחותינו ולהפוך את התהליך לנעים ולא מעיק. המוטו שלנו ושם המשרד הוא Make it simple וזו אמת שאנחנו מאמינות בה ומשתדלות ליישם כל יום. 

מהם מקורות ההשראה העיקריים שלכן?

לכל פרויקט יש מקור השראה משלו. אנחנו מקפידות לייצר חללים מעוצבים אבל גם מאד פרקטיים. חשוב לנו גם שתחזוקת החלל תהיה קלה למשתמש. האלמנטים שמאפיינים את העבודה שלנו הם חומרים טבעיים וברי קיימא, קווים נקיים וישרים, חללים שמשרים רוגע ופלטת צבעים וחומרים הקרובים לטבע.

צילום: סתיו צור