חתיכת "שמיים" במשמר הנגב

בתים פתוחים // קרן מאיר

/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>
/>

היי קרן, קודם כל, איפה אנחנו?

בקיבוץ משמר הנגב, בבית של זוג צעיר עם שתי בנות. הבית בגודל של 150 מ"ר בנוי, עם ארבעה חדרי שינה וסלון. הבית נבנה בהרחבה לבני הדור הממשיך של הקיבוץ, אחד מתוך מספר דגמים סטנדרטיים שהוצעו לבחירה.

מה היה ה-Vision העיצובי של הפרויקט? האם עוצב בסגנון ייחודי?

בעלי הבית ביקשו ליצור בית חמים, עוטף ועם זאת נקי. הסגנון הייחודי פשוט נוצר תוך כדי עבודה על הבית. היה ברור שלא רוצים משהו כפרי מדי ועם זאת לא מודרני מדי. ידענו שרוצים צבע אך לא נועז וילדותי. ידענו שרוצים אווירה של חום ומשפחה.

הבית "בנה את עצמו" בהדרגה. החל משלב השינויים האפשריים בחלוקות הפנים, שבו העצמנו והדגשנו את המטבח ואת המרפסת המקורה שביציאה ממנו, דרך בחירת הריצופים והסניטציה שהכתיבו כיוון חמים ועד פרטי הנגרות, הריהוט והאבזור שהשלימו את התמונה. בכל שלב התייחסנו לשלב הקודם והוספנו עליו עוד נדבך, עוד בחירה, עוד פריטים משמעותיים.

אילו אתגרים או מורכבויות היו בפרויקט?

האתגר העיקרי הוא ההבנה, בעיקר של הלקוחות, שמדובר למעשה בדירת קבלן, או במקרה זה "בית קבלן". בפרויקטים מסוג זה ישנה הגבלה משמעותית על השינויים שניתן לערוך בדגם ואין ספק שמתסכל לפעמים להשקיע לא מעט בפרטים שאותם היית מתכנן אחרת לו רק הייתה אפשרות כזו.

ניסינו והצלחנו למצוא את המקום הייחודי של המשפחה מתוך "הסטנדרט" כבר בתכנון הבית וזה סלל את הדרך להלבשתו הייחודית והמקסימה.

מה היה חשוב ללקוחות? מה הם רצו לקבל מהעיצוב החדש?

המילים "מיוחד" , "אחר" ו"אווירה" הן 3 מילים שסללו את דרכינו. במקום הזה של חיים בקיבוץ ישנו קו דק שעובר בין הפרטי לציבורי. ישנו רצון עז להיות פרט עצמאי בתוך קהילה שיתופית. על הקו הזה צעדנו לאורך כך התהליך. הבית פשוט ומתאים לאופי החיים בקיבוץ, מאפשר מרחב ותנודה בין החוץ לפנים. אך ברגע שנכנסים אליו מגלים עולם אחר, פרטי, שונה שלהם.

אילו רגעים זכורים ומרגשים היו בתהליך?

כָּאן הַשָּׁמַיִם הֵם שֶׁלִּי

כָּאן אֲנִי מַרְגִּישׁ כְּמוֹ שֶׁאֲנִי

רוֹצָה לִחְיוֹת, רוֹצֶה לִהְיוֹת

בֵּין הַתִּקְווֹת שֶׁמִּשְׁתַּנּוֹת

כָּאן הַשָּׁמַיִם הֵם שֶׁלִּי.              -יגאל בשן-

כל בית הוא שיר. בדרך כלל השיר נבחר על ידי, תוך כדי התהליך. זה יכול להיות משהו ששמעתי בשלב התכנון או בשלבים הסופיים. זה תמיד פוגע בול בסיפור, באנשים.

במקרה הזה הרגע בו בעלת הבית הציעה את השיר "שמיים" של יגאל בשן ז"ל היה הכי מרגש והכי מדוייק. הרגשנו שכתבו לנו את הבית והתחברנו לכל מילה, לכל משפט.

זה התחיל מהאמן המדהים שיצר את השיר שכולנו אהבנו ורצינו להנציח.

זה המשיך בסיפור על הילד שחוזר ומקים בית במקום בו גדל. שרוצה לחנך את ילדיו על הקרקע בה נוצר סיפור חייו. ילד שהתבגר ובוחר במקום בו הוא מכיר גם אם הוא זוכר רגעים לא מושלמים מעברו. מרגיש ששם השמיים הם שלו ועכשיו הם הופכים שלהם. בית חדש נולד, סיפור חדש מתחיל.

אילו חומרים מרכיבים את פלטת החומרים של הפרויקט?

ריצוף חלל ציבורי גרניט פורצלן בגוון קרם אפרפר 80/80 . הריצוף הבסיסי מהווה מצע נוח לכל אותם גוונים עדינים שמונחים ובולטים מעליו.

בחדרים פרקט בגוון אלון כהה וחמים.

במקלחות ריצוף מאוייר עדין עם קירות בסיסיים, מחופים במינימום. עוצמת הריצוף הודגשה באמצעות הנגרות שהשתלבה פנימה.

מאילו גוונים מורכבת פלטת הצבעים בבית?

פלטת הירוקים הייתה הבסיס לשילוב הצבעים. התחלנו מאלומיניום ודלת כניסה ירוקים מעושנים, המשכנו לגוון חאקי- אבן בהיר במטבח שמודגש שעזרת קרמיקה קלאסית בשחור- לבן וחאקי כהה ברצפת המקלחות שמאוזנת בצבעי עץ ושמנת בפרטי הנגרות.

את הירוקים איזנו בגוונים משלימים ומדגישים של ורוד עתיק, עץ טבעי ושחור שבאים לידי ביטוי בפרטי הנגרות, בידיות ובאבזור הקירות.

 

אלוני בבית

ריצוף בית - אריח IMAGINE במידה 80/80

ריצוף חדר רחצה - HYDRAULIC במידה 29.75

מאחז קיר מקלחת - CROMA

אמבטיה - אקרילית מלבנית 170/70 RAIN

כיור שירותי אורחים - כיור רחצה מונח DANUBE במידה 40/33

כיור חדר רחצה הורים - כיור רחצה חצי מונח OESCHINEN במידה 60/40

חיפוי שיר שירותי אורחים - אריח AROMA במידה 10/30

ברז מטבח - ברז נשלף קסטלי

חיפוי קיר - Baldocer TOWN 30/90

 

ליצירת קשר עם קרן

צילום: מאור מויאל