לגלות את הבית
בתים פתוחים// סיגל ונדב
בתים פתוחים// סיגל ונדב
מ"ר בנוי: 350
עבור מי תוכנן: משפחה צעירה בת 5 נפשות. מהנדס, אשת הייטק ושלושת ילדיהם.
מיקום גיאוגרפי: עומר
הדרישה המרכזית בפרויקט:
אלו לקוחות שלפני 8 שנים נפגשנו לראשונה ובנינו את ביתם הראשון בבאר שבע. אז הם היו זוג צעיר עם שני ילדים צעירים. הם ביקשו בית מאוד נקי שישדר יוקרה. הרצון שלהם היה לשמר את התחושה של בית פתוח עם מרחבים והקפדה על כך שיהיה מקום לכל דבר בבית. הפרויקט הראשון שהיה בתקציב מוגבל היה מאוד מוצלח והם גרו בבית שנתיים, שלאחריהן מכרו אותו וקנו מגרש בעומר. מדובר בזוג שאוהב אדריכלות וגם כאן הרעיון היה לשמור על אותם קווים מנחים של מרחבים פתוחים ויוקרה יחד עם פשטות וחומרים טבעיים וכן צמצום של המדרגות. הרעיון הוא שאתה פותח את הדלת ואתה נרגע לאחר סיום יום העבודה בלי צבע או חומר מאוד דומיננטיים. הרעיון היה לשמור את קיר הבטון החשוף בסלון, לקחת את הגוון האפור ולשמור על צבעוניות וחומריות שתואמת עם האפור.
הכי מורכב בפרויקט:
המגרש היה צר וארוך. אנחנו עשינו בית הפוך. אל החזית הקדמית פונים החללים הפרטיים וצריך להיכנס הצידה ולגלות אותו. זה יוצר זוג של סיפור, אתה לא מיד נופל על הבית אלא אתה צריך להתהלך לתוכו, ולמצוא את הדרך אליו. רצינו לתת לבריכת השחיה שממוקמת בשטחי החוץ, ולחללים הציבוריים, מידה של פרטיות. החזית סגורה מעט ויוצרת סקרנות, תוך שמירה על פשטות ויוקרה מבלי יצירת ניכור.
הכי מרגש בפרויקט:
לגרום ללקוחות להתרגש ולהתלהב גם בפעם השנייה. לחוות איתם שוב פרויקט עם אותם קווים מנחים אבל באופן שונה. לשמור על אותו חיבור של הנפש שלהם ממקום של התבגרות.
הכי מיוחד בפרויקט:
קיר הבטון למרות שאינו מעובד נשמר כך והוא נתן לנו את נקודת הציון, היה סוג של מצפן. בנוסף היה ללקוחה חשוב שהמטבח יהיה אינסופי. היא אופה ומבשלת ורוצה להיות באינטראקציה עם המשפחה תוך כדי, ועדיין למרות גודלו, שלא יגנוב את ההצגה ולא ימשוך אליו את כל תשומת הלב.
פלטת החומרים:
הרעיון הוא לשמור על המראה הבטוני בכל קשת הצבעים שלו. בסלון בחרנו אריחים גדולים שהבסיס הוא טונים אפורים ולא כאלו שהשתלטו על המראה. שילבנו גם פלטה של חומים ומטאלים, אך בכל גוון שבחרנו דאגנו לבסיס אפור - הפרקט בחדר ההורים המלווה לחדר רחצה, הריהוט, הטקסטיל. רצינו שהחומרים ידברו לכל אחד ותהיה תחושה נעימה שלא לוקחת בתחושות למקום קיצוני.
פלטת הצבעים:
לאורך כל הבחירות, האפור היווה סוג של בסיס, אך כזה שאינו משתלט. לאפורים נוספו חומים ומטאליים. הבחירה בבסיס האפור שמרה על שפה אחידה. בחדרי הרחצה של הילדים שהוא משותף לבנים ובנות רצינו ליצור משהו שהוא לא צבעוני ועונתי מדי. שמרנו על פלטת צבעים שמתאימה גם לבנים וגם לבנות גם אם יחליטו למכור זה יכול להתאים לכל קונה שיבוא. את נקודות הצבע בבית הכניס אוסף הציורים של הלקוחה.
סגנון:
קשה להגדיר. ישן וחדש מודרניות מול קלאסי. מטבח וחזית אורבניים. אני אוהבת בבית הזה שקשה להגדיר בו את הסגנון. זה מאוד מתאים ללקוחות שגם אותם לא ניתן להגדיר באופן חד משמעי. אין שום סגנון שהוא נטו הבית. הבית לא זורק אותך לאמירה סגנונית חד משמעית. הבית משקף את ההוויה של הלקוחות שלא ניתן למקמם במשבצת מוגדרת.
על הציר
על ציר הזמן:
פתחנו את המשרד ב 2005 ורצינו לעשות שינוי באיזור הדרום. רצינו לתת טון אחר. היו לנו קווים מנחים שאנחנו לא עושים רק אדריכלות אלא מלווים את כל הפרויקט עד סוף התהליך. לא לחזור על פרויקטים אלא ללמוד את הלקוח שלנו, את הרצונות והצרכים, התקציב והחלומות שלו. לתפור את הבית למידתו כמו בגד. ככל שהלקוח שותף איתנו לתהליך כך הפרויקט יותר מוצלח. לא נשחרר עד שנגיע למקום שאנחנו גאים ביצירה שלנו שהכל עובד. לא רק החזית. אנחנו עובדים כל הזמן פנים-חוץ פנים- חוץ. אחרי חצי שנה הלקוח כבר לא רואה את החזיתות, הוא רוצה להיכנס הביתה ולהרגיש שהבית נכון ונוח לו - שביתו הוא מבצרו. זה הערך שרצינו ליצור - שאין פרויקט דומה למשנהו משום שהאנשים שונים. כל התהליך הוא שונה. זו חוויה פסיכולוגית מרגשת, לא חוויה טכנית. טכני זה בינינו לבין הקבלנים. הפרסום שלנו נובע מהמקום הזה. היום יצאנו מהגבולות ואנחנו בונים גם במרכז בסביון, בשילת, בבאר טוביה בטייבה.
על ציר העשייה:
ההכרה התחילה מזה שבאנו לדרום עם משהו אחר. לא עוד פרויקטים שחוזרים על עצמם אלא פרויקטים שונים, פשוטים ואלה המשתלבים בנוף. התחלנו גם לעשות פרויקטים ציבוריים: שכונות מגורים לפרויקטים קבלניים, בנייני משרדים. אנחנו בוחרים פרויקטים שמעניינים אותנו.
על ציר החומר:
אין חומר המועדף עלינו כל עוד זה החומר הנכון בזמן הנכון לאיש הנכון. לא נלך על חומרים סינטטיים אבל הכל עניין של מה נכון.
על ציר ההשראה:
יאכטות מעוררות בי השראה. העיצוב, התכנון, הצבעים והחומרים. יש ביאכטות תשומת לב לכל פרט ופרט. גם כשנעשה שימוש בחומרים וצבעים מאוד חזקים למרות שזה נעשה במקום מאוד קטן עדיין זה נותן אוויר לנשמה. אני הולכת לתערוכות ולמרינות בכל העולם ואי אפשר שלא לקבל שם השראה. במקומות הכי בלתי צפויים אתה יכול ליצור עולם שלם משילובים של חומר, מפתרונות אחסון, מנקודת תפיסה אחרת. ביאכטה יש מקום מוגבל שצריך לתת מענה להכל. כמה כבר אפשר לעשות בחדר בגודל 2 על 2? ואז אתה נכנס ליאכטה ויש שם הכל מהכל, צבעוניות, טקסטיל, חומרים תכנון...יש שם מחשבה על הכל. יש שם עיצוב עם תעוזה. כשאתה חוזר מתערוכה של יאכטות אתה מעיז לעשות דברים אחרת.
אלוני בבית:
ריצוף כללי: TUSCANY TERRE R10 120/120
ריצוף מקלחת הורים: TAIGA VAR RETT. 15/90
ריצוף חוץ: OTRANTO BIANCO A.S. 30/60.4
ריצוף שירותי אורחים: NORR RR03 SVART NAT 60/60
אסלה תלויה ספיר + מושב הידראולי